Jeugd ZAC 30 mei 2017

Jeugd ZAC 30 mei 2017

13 februari 2018 Jeugd 0

Het was Koers !

30 mei 2017 is de 2de wedstrijd van onze jeugd ZAC verreden. Met een flauw zonnetje en stevige wind beloofde het een zware koers te worden voor de renners uit Deventer en omstreken. Zo’n 30 deelnemers stonden aan de streep, verdeeld over 3 leeftijdscategorieën.
Na een aanvalsplan voor de wedstrijd te hebben opgesteld met Freddy Keller konden onze renners gaan inrijden, waarna de wedstrijden om 18:45u konden beginnen.

Als eerste mochten de jongste renners van start, hier nog geen Zwaluwen-renners. Dat mocht de pret niet drukken. Onder luide… aanmoedigen van de kant, mochten de 7 renners zich een kwartier lang uitleven. Na een felle strijd werd het podium beklommen door Ivar, Ella en Imke.

Daarna was het de beurt aan categorie A en B. Zij mochten respectievelijk 45 en 30 minuten rondrijden. Als eerste werd categorie A weggeschoten. De renners van de Adelaars maakten er meteen een harde koers van en reden hard weg. Slechts Daan en Luuk konden volgen, samen met 2 dames van ETP, Marit en Norah. Dit zou ook de kopgroep blijven. In het midden van de wedstrijd ging het tempo er iets uit, maar tegen het einde werd de snelheid weer verhoogd en reden Justus en Stein (Adelaars) uit de kopgroep weg. Stein wist als eerste over de finish te komen. Daarachter barstte de strijd om de laatste plek op het podium los. In de laatste ronde trok Daan de sprint goed aan voor Luuk, die het werk af kon maken en als 3de over de finish wist te komen.

In het middenveld reden 3 Zwaluwen (Kristian, Diederik en Hugo) samen rond. Tot aan de laatste ronde werd goed samengewerkt, daarna barstte de strijd los om als eerste van de 3 over de finish te komen. Die strijd werd gewonnen door Kristian, gevolgd door Diederik en Hugo.

Ondertussen reed ook de categorie B rond. In eerste instantie als groot peloton. Met ruim 15 man reden zij netjes hun rondjes over het parcours. Enkel nadat zij gedubbeld werden door de kopgroep uit categorie A werd de afscheiding gemaakt. Een aantal van de renners kon mee in het tempo aan de kop, de rest van het peloton versnipperde en reed in kleine groepjes rond. Uiteindelijk wisten Hugo, Ruben en Levi het podium veilig te stellen. Helaas geen Zwaluwen in deze categorie.

Het was weer een geweldige wedstrijdavond. Alle renners hebben hard gereden en gestreden voor hun plek in het klassement. Iedereen bedankt voor zijn komst en deelname!