Zwaluwen op de Kroondomeinen

Zwaluwen op de Kroondomeinen

28 december 2018 MTB & Veld 0

3e Kerstdag 2018: meer en meer auto’s verschijnen op de parkeerplaats bij Café de Hamer. Uit de auto’s stappen verschillende Zwaluwen, jong en oud, fanatiek en iets minder fanatiek. Man of vrouw, met of zonder zenuwen. Iedereen was in ieder geval klaar voor het rondje Kroondomeinen!


Sommige hadden vantevoren twijfels over de vraag welke handschoenen aan te doen, sommige hadden twijfels over welke fiets mee te nemen. De twijfels over de handschoenen kwamen goed van pas voor diegene die handschoenen vergeten waren. Niemand had echter twee soorten fietsen meegenomen, maar ook niemand was zijn of haar fiets vergeten.
Nadat de groep kilometervreters met de fiets was aangekomen (zij vertrokken later dan sommige met de auto vertrokken), volgde de groepsfoto, en het gezamenlijke vertrek.

Aangekomen bij de daadwerkelijke Kroondomeinen, kwam al snel de beruchte en door sommige gevreesde Kroonklim in beeld. En dat was ook gelijk het einde van de grote groep Zwaluwen. (en het begin van veel kleinere groepjes). Iedere groep reed op eigen tempo verder, en verzamelde daarmee zijn eigen (sterke) verhalen. Bijvoorbeeld dat van het versperde bospad. Want dankzij grote vriend Strava werd 2e Kerstdag wel duidelijk dat de route iets aangepast moest worden om niet van de fiets af te hoeven, maar de verspreiding van die nieuwe route liep nog niet helemaal goed.

Gelukkig waren de valpartijen die er waren allemaal zonder erg, en viel het met de materiaalpech ook wel mee.
Behalve voor de voorzitter, zijn derailleur besloot dat hij er geen zin meer in had, en ook de ketting gaf er de brui aan. Fietsen en schaatsen bleek een goede basis te zijn voor de een prima wandelconditie, want al wandelend was Henk nog vrij snel bij de Hamer.

De Kroondomeinen zelf en de route lagen er kerstbest bij.
Mooi droog, met precies genoeg mul zand om het remmen in de afdaling af te leren. De vele klimmetjes zorgden niet alleen voor het verbranden van de nodige kerst calorieën, maar ook voor mooie uitzichten.

Iedere groep reed dus op eigen tempo, dit tempo lag weleens wat uit elkaar. Zo kwam er rond 14.00 uur al een appje in de commissie app dat men ’s ochtends had gefietst en nu bij het clubhuis stond om dit op te ruimen. Anderen waren toen nog in het bos.

Hoe dan ook, voor iedereen was het een mooie dag, mooi weer, goed gezelschap en een schitterend landschap om doorheen te fietsen. Wat wil een Zwaluw nog meer?

MTB commissie bedankt! 3e Kerstdag 2019 weer?