Het toerseizoen is geopend!

Het toerseizoen is geopend!

8 maart 2021 Evenementen Toer 0
Een opening van het toerseizoen, gewoon op de eerste zaterdag van maart, met koffie en appeltaart.
Twee weken geleden dacht de toercommissie nog dat dat er voor dit jaar niet inzat, maar het is toch gelukt. Gisteren werd de eerste Alleycat van de Zwaluwen gehouden. Zeg een soort puzzeltocht met onderweg verschillende opdrachten.

Startlocatie was, heel passend bij een Alleycat, het terrein van fietskoerier Deventer. Dit was dan ook gelijk opdracht nummer 1. “ zorg dat je op jouw starttijd op de afgesproken plek bent”
Simpel zou je zeggen, voor de meeste deelnemers was dit het ook, één persoon heeft echter de startlocatie nooit bereikt, hij kon hem niet vinden.
Gelukkig voor hem reden deelnemers in duo’s, de rest van de punten hoefde hij dus niet alleen te zoeken maar kon hij vertrouwen op zijn metgezel.
Bij de start bleek dat de voorbereiding van de deelnemers divers was. Er waren uitgeprinte kaarten van Deventer en omgeving, er waren stafkaarten, en er waren cockpits ingericht met 2 navigatiesystemen en een houder voor de telefoon.
Of je doet je oortjes aan de telefoon en zet de spraaknavigatie aan van Google Maps, ook die optie is gebruikt.
1 A4 tje, met daarop alle de rijden punten, en een paar aanvullende opdrachten kregen de deelnemers, waarna zij 5 minuten de tijd hadden om de route te bepalen. Gelukkig had iedereen snel door dat de punten zelf in de juiste volgorde gezet moesten worden. Een route Deventer – Warnsveld – Epse- Laren, is immers niet de meeste logische.
Uiteindelijk reden de deelnemers een route variërend van 69 kilometer tot aan 85. Onderweg gingen zij op zoek naar Strandhuys Enk, de boerderij van Henk Lubberding, en nog wat markante punten. Op sommige punten was er een special uit te voeren. Zo moest er bijvoorbeeld een wiel uit de fiets gehaald worden en er weer ingezet.
Onderweg moesten er ook nog foto’s gemaakt worden bij de verschillende punten, zo ook bij het verplichtte eindpunt, het Station Deventer.
Op één van de punten stond vervolgens de koffie (met appeltaart) klaar. Waar eerst ook weer een special uitgevoerd diende te worden.
En zo was er aan het einde van de dag een indrukwekkend excelbestand met het totaal aantal gereden kilometers per duo, de tijden bij de verschillende specials, en het aantal strafkilometers. (bij het missen van een verplicht punt of het via dezelfde weg heen en terug rijden kreeg je 5 kilometer aan strafkilometers). Uit dit excelbestand kwamen de uiteindelijke winnaars.
Dat de 5 strafkilometers per gemist punt, of gemiste opdracht goed aantikte bleek ook uit de excellijst. Daar waar de winaars inclusief strafkilometers een rit hadden van 75,6 kilometer, reden de winnaars van de troostprijs een rit van 114,9 kilometer.
De eerste Alleycat was een succes, op naar de volgende!