Meindert Weulink rijdt de Ronde van Turkije

Meindert Weulink rijdt de Ronde van Turkije

10 april 2021 Race 0

 

Zondag 11 april is het zover: de rentree van Fabio Jakobsen. 250 dagen na zijn val start hij in de Ronde van Turkije. Aan de start staat ook Meindert Weulink, 21, lid van de Zwaluwen en woonachtig in Diepenveen. Meindert rijdt voor ABLOC CT. Een continentaal team dat extra verheugd is dat zij de komende week de Ronde van Turkije mag fietsen. Niet alleen omdat het een mooie koers van hoog niveau is, maar vooral omdat de andere wedstrijden in deze COVID-19 tijd vaak niet doorgaan, en zij nu toch weer kunnen koersen.

Wij spraken Meindert in de dagen voor de start van de Ronde van Turkije. Dagen die vooral in het teken staan van veel rusten, veel eten, de laatste ploegbesprekingen houden en PCR testen ondergaan.

Wielerflits publiceerde al twee artikelen over de Ronde van Turkije: de voorbeschouwing en nog een apart interview met ABLOC CT. Op de vraag aan Meindert in hoeverre hij deze voorbeschouwingen leest is hij duidelijk:
” Wielerflits heeft nuttige informatie.”  “Zeker de voorbeschouwingen bevat informatie die voor het team nuttig kan zijn in de wedstrijd zelf.”

De ploeg heeft ook duidelijke plannen voor deze Ronde van Turkije. Zichzelf in de kijker rijden en zoveel mogelijk in beeld komen. Eurosport heeft aangekondigd dat zij vanaf maandag de etappes rechtstreeks gaan uitzenden dus dat kan dan ook mooi. Doel is om in de vroege vlucht te zitten als deze een kans heeft het te halen. De opstellingen van de andere ploegen zijn inmiddels ook bekend gemaakt, waaronder die van de drie World Tour teams Deceuninck-Quick Step, Astana Premier Tech en Israel Start-up Nation. Voor deze teams rijden een aantal gerenommeerde sprinters zoals dus Fabio Jakobsen, de gorilla Andre Greipel en Mark Cavendish. Ook Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix) rijdt in Turkije.

Meindert zelf wil voor een uitslag gaan vanuit een ontsnapping. Daarnaast is etappe vijf, met aankomst bergop, een mooie etappe om zijn klimcapaciteiten te tonen. Iets waar hij graag nog meer in wil verbeteren. Uiteraard weet hij nu nog niet hoe de benen ervoor staan op de vijfde dag van deze koers, maar die dag wil hij in ieder geval alles eruit halen.

Ondertussen is de eerste verplaatsing van de renners, en de gehele karavaan al een feit. Vanwege hevige sneeuwval, is de oorspronkelijke eerste etappe gecanceld, in plaats daarvan wordt er morgen een alternatief gereden in de vorm van de laatste 60 kilometer van de tweede etappe.
Gelukkig voor Meindert wordt er dus wel gereden, hij wil ook graag rijden, hij is er klaar voor!
Normaalgesproken rijdt hij beter met slecht weer, dus dat mag geen belemmering zijn.

Een Zwaluw die in zijn jeugd is gestart bij WSV de Zwaluwen, één van de smaakmakers is van de Zomeravondcompetitie en nu meerijdt in een 2. Pro wedstrijd. Hoe gaaf is dat!

Meindert, heel veel succes in Turkije!

Voor de geïnteresseerden: de wedstrijd wordt vanaf maandag uitgezonden via Eurosport, wij zitten in ieder geval voor de TV.
Zondag is de etappe online te zien via Tiz-cycling.

Foto’s: ABLOC CT