Jeugdronde van Deventer sportplezier en saamhorigheid

17 september 2021 Evenementen Jeugd 0

De eerste jeugdwielerwedstrijd van dit jaar in Deventer leverde mooie wedstrijden en strijd op, maar vooral ook veel sportplezier en saamhorigheid.

De Jeugdronde van Deventer werd zaterdag 4 september gereden op het thuisparcours van WSV de Zwaluwen op sportpark Keizerslanden. Vanwege Covid-19 was deze editie van de Jeugdronde één van de eerste KWNU wedstrijden in dit deel van het land en meteen ook de districtskampioenschappen voor de jeugd van District-Oost.

Ruim 140 jongens en meiden tussen de 8 en 14 jaar uit het hele land streden in 7 categorieën om één van de drie podiumplekken voor het Districtskampioenschap of één van de vijf podiumplekken voor de dagoverwinning. De gehele wedstrijddag werd vakkundig van commentaar voorzien door Hans van Bon, een in deze regio welbekende speaker van de jury. Eén zwaluwenrenster, Julie Kramer, werd in haar eigen categorie vijfde in de strijd om het districtskampioenschap.

Naast de jeugdrenners mochten ook de Nieuwelingen van start gaan. Een peloton van 40 renners stond als laatste van de dag klaar om de strijd met elkaar aan de binden. Niet om het Districtskampioenschap dit keer, maar dat maakte de strijd om het podium er niet minder om. Met Jorik, Kristian, Jens, Thijmen en Micha waren de Zwaluwen goed vertegenwoordigd. Na ruim drie kwartier en vele poging om ontsnappingen te forceren, werd de wedstrijd toch beslist in de sprint. Met een 6 plaats was Kristian de snelste van De Zwaluwen.

WSV de Zwaluwen is heel blij dat ze in dit bijzondere jaar de Jeugdronde van Deventer konden organiseren. Want wat hadden alle deelnemers weer zin om een wedstrijd te rijden. Hoe mooi was het ook dat zoveel ouders, trainers, bestuursleden, broers en zussen maar ook de jeugdrenners van de Zwaluwen zelf mee hebben geholpen als vrijwilliger om deze ronde tot een succes te maken.

Kijk via onderstaande links naar de vele foto’s die gemaakt zijn van de Jeugdronde van Deventer