Lidmaatschap

Zwaluwenlid

Wil je als fietser lid worden van een club dan ben je bij ons aan het juiste adres

Wil je als fietser lid worden van een club dan ben je bij ons aan het juiste adres. Er zijn verschillende manieren waarop je lid kunt zijn van WSV de Zwaluwen. Dit heeft te maken met de manier waarop de wielersport landelijk is georganiseerd.

De landelijke organisatie van de wielersport maakt onderscheid tussen toerrijden en wedstrijdrijden. Voor beide vormen van wielersport bestaan twee afzonderlijke koepelorganisaties, respectievelijk NTFU voor de toerfietsers en KNWU voor de wedstrijdrijders. Je bent verplicht om lid te worden van één van deze fietsbonden. Je kan ook lid zijn van beide fietsbonden. Bij een KNWU lidmaatschap ben je lid van de Koninklijke Nederlandse Wieler Unie, en heb je de mogelijkheid om een wedstrijdlicentie aan te schaffen, en hiermee wedstrijden te rijden in de diverse disciplines. Bij een NTFU lidmaatschap ben je lid van de Nederlandse Toer Fiets Unie, met dit lidmaatschap kun je aan enkele instap wedstrijden meedoen, maar een echte wedstrijdlicentie is hier niet mee aan te vragen.

De kosten per soort lidmaatschap zijn als volgt:

Afdracht mbt Bondslidmaatschap 2018 2019 2020
KNWU basislidmaatschap € 11,50 € 12,= pm
NTFU hoofdlidmaatschap € 35,02 € 35,29 pm
NTFU gezinslidmaatschap € 31,43 € 31,65 pm
NTFU hoofdlidmaatschap XL* € 52,59 € 52,99 pm
NTFU gezinslidmaatschap XL* € 47,19 € 47,52 Pm
Dubbel lidmaatschap (M-lid) indien je al lid bent via een andere vereniging € 3,03 € 3,07 Pm

Bovenstaande bedragen worden door de KNWU en/of NTFU per lid aan ons in rekening gebracht. Daarnaast hanteren wij als club een vast contributiebedrag voor zowel volwassenen als jeugd om onze eigen activiteiten te financieren. Voor nieuwe leden vragen we eenmalig € 5,= inschrijfgeld

Clubcontributie WSV de Zwaluwen 2018 2019 2020
Volwassenen en jeugdleden € 35,= € 35,=
XL lidmaatschap volwassenen en jeugdleden* € 55,= € 50,= € 50,=

*Bij lid worden na 1 september ga je het XL-lidmaatschap aan en dat geldt tot en met december van het daaropvolgende jaar. Bovenstaande bedragen zijn voor het basislidmaatschap , dus exclusief eventuele licentiekosten en worden middels automatische incasso geïncasseerd middels onderstaande formule:

bondsafdracht + clubcontributie = totale incasso

Een lidmaatschap wordt altijd aangegaan voor de duur van het kalenderjaar, en loopt dan ook tot 31 december van het betreffende jaar. Opzegging dient minimaal 4 weken van te voren te gebeuren.

Wil je lid worden, het lidmaatschap wijzigen of opzeggen klik op onderstaande button.

AANMELDEN / WIJZIGEN / OPZEGGEN LIDMAATSCHAP

REGISTRATIE