Sallands Beste Bulten

Sallands Beste Bulten

Een gerenommeerde toertocht met een nieuwe naam

Sallands Beste Bulten moet je gewoon rijden’. Dit is een van de vele positieve reacties die we hebben mogen ontvangen van deelnemers. De jaarlijkse toertocht georganiseerd door WSV De Zwaluwen, voorheen ook wel bekend als ‘De Sallandse Heuvelentocht’. Dit evenement mag je niet missen, vanwege het prachtige landschap, de prima organisatie en de goede verzorging.

Heuvels, bergen, bulten..

In 2018 is de toertocht vernieuwd maar natuurlijk is de prachtige route met als hoogtepunt de Sallandse Heuvelrug behouden gebleven De nieuwe naam is geïnspireerd op het woord ‘berg’ in het Sallands. Het woord ‘berg’ moet je in Nederland sowieso met een korreltje zout nemen. Officieel is het de Holterberg, de Haarlerberg of de Luttenberg maar in het Sallands noem je een berg ‘een bult’. Je fietst ‘de bult op’ (of af) en een hoge berg noem je in het Sallands ‘een beste bult’. Samen met de mooiste beklimmingen van Salland is de naam Sallands Beste Bulten niet meer dan logisch!

Startlocatie / parkeren

Wij zijn zeer verheugd dat wij de accommodatie van Koninklijke UD weer mogen gebruiken als startlocatie van onze toertocht. De voorzieningen:

  • Heren- en dameskleedkamers met douche.
  • Gezellige kantine waar na afloop kan worden nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje.
  • Voldoende parkeergelegenheid (volg de pijlen en instructies ter plekke).

Adres

  • Koninklijke UD, Sportpark ’t SCHOOTSVELD
  • David Wijnveldtweg 4, 7425 AC Deventer
  • Telefoon: 0570-658600

Route

Komende uit de richting Apeldoorn of Almelo via de A1. Deze snelweg verlaten bij afrit 24 Deventer-Oost. Rijd via de N348 (Siemelinksweg) 1,5 km in noordelijke richting. Ga bij de stoplichten rechts (Siemelinksdwarsweg) en daarna direct links (Zweedsestraat) en daarna weer direct rechts (Holterweg). Op de N344/Holterweg passeert u links Sportcentrum De Scheg. Na circa 800 m bij winkelcentrum Colmschate slaat u bij de stoplichten linksaf de Oostrikslaan op. U passeert nu de nieuwe tunnel onder het NS-spoor en bij de rotonde neemt u de 2e afslag naar de Leonard Springerlaan. Bij de volgende rotonde neemt u de 1e afslag naar de David Wijnveldtweg. U blijft deze weg volgen, u passeert het sportterrein van sv Colmschate. Helemaal aan het eind van de weg rijdt u vanzelf het parkeerterrein op van Koninklijke UD.

Contact en inschrijven

Vanwege de maatregelen in verband met de Corona crisis is de Sallands Beste Bulten toertocht uitgesteld tot 2021. U kunt nu niet inschrijven voor dit evenement.

Starttijd:

  • 08:00 – 10:00 uur

Inschrijfgeld:

  • 50 km: € 5,00 (Scan&Go: € 4,00)
  • 90 en 130 km: € 7,00 (Scan&Go: € 5,00)
  • WSV de Zwaluwen leden: € 3,00

PIN betaling mogelijk

Organisatie toertocht: WSV de Zwaluwen Deventer

Website: sbb.zwaluwendeventer.nl

Sallands Beste Bulten

Reglement 2020

Sallands Beste Bulten is geen wedstrijd, maar een recreatieve toertocht. Elke deelnemer conformeert zich bij inschrijving aan onderstaand reglement. Wanneer de regels niet worden nageleefd, kan de organisatie overgaan tot het nemen van maatregelen, gericht op de veiligheid van de overige deelnemers.

Startbewijs

De deelnemer ontvangt een startbewijs dat op verzoek getoond moet worden. (of als ze een vaantje ofzo krijgen? Uitsluitend in overleg met de organisatie kan een startbewijs worden overgedragen aan iemand anders.

Helm verplicht!

Tijdens de toertocht is het dragen van een fietshelm verplicht. Deelnemers op een stadsfiets zijn niet verplicht om een fietshelm te dragen.

Ligstuur

Het is niet toegestaan gebruik te maken van een ligstuur.

Mobiele telefoon

De ervaring leert dat het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het fietsen tot valpartijen kan leiden. Wij verzoeken je met klem tijdens het fietsen geen gebruik te maken van je mobiele telefoon.

Bevoorrading onderweg

Neem voldoende eten en drinken mee voor onderweg. De tochten van 50 en 90 km tocht hebben één pauzepunt, de tocht van 130 km heeft twee pauzepunten. Bij de pauzepunten is (beperkt) eten en drinken beschikbaar.

Routes

De routes zijn volledig uitgepeild/met pijlen aangegeven. Deelnemers dienen gebruik te maken van de fietspaden (waar mogelijk) en zich aan alle verkeersregels te houden.

Publicatie

De deelnemer gaat akkoord met de publicatie van foto’s en video’s die zijn gemaakt tijdens Sallands Beste Bulten.

Fotoverslag

Sallands Beste Bulten is vorig jaar op 23 juni verreden. Het was prachtig weer met prachtige routes door het Sallandse landschap waar de vele deelnemers weer van genoten hebben. Wij van WSV De Zwaluwen willen daarom alle deelnemers van 2019 bedanken voor hun enthousiaste deelname. Klik op onderstaande link voor het fotoverslag.

Fotoverslag