Sallands Beste Bulten


Sallans Beste Bulten

Een gerenomeerde toertocht met een nieuwe naam

“Sallands Beste Bulten?” zult u denken, “nooit van gehoord!”. Dat kan kloppen want de jaarlijkse toertocht van WSV De Zwaluwen heette voorheen de Sallandse Heuvelentocht. Een evenement waaraan vele wielrenners goede herinneringen bewaren omdat we deze tocht reeds jarenlang op de kalender staat.

Heuvels, bergen, bulten..

Bij de vernieuwde editie van de tocht hebben we ervoor gezorgd het beste te behouden, met belangrijkst is natuurlijk de prachtige route met uiteraard als hoogtepunt de Sallandse Heuvelrug.

Voor de nieuw naam hebben wij ons vooral laten inspireren door het Sallands taalgebruik. Het woord “berg” moet natuurlijk binnen onze landsgrenzen sowieso met een korreltje zout worden genomen, ook al heten ze officieel Holterberg, Haarlerberg of Luttenberg, “Heuvel” is een betere omschrijving. De Sallander echter duidt dat bij voorkeur aan als “bult”. Zo “fietst hij de bult op”, en als het een flinke bult betreft dan noemt hij dat een “beste bult”.

Voeg daarbij het gegeven dat we de mooiste beklimmingen van Salland in onze tochten hebben opgenomen, en de naam Sallands Beste Bulten is niet meer dan logisch!

 

Start locatie / Parkeren

Wij zijn zeer verheugd dat wij de accomodatie van Koniklijke UD hebben weten vast te leggen als nieuwe startlokatie voor onze tocht.

  • kleedkamers en douchegelegenheid (heren/dames);
  • gezellige kantine die de gehele dag geopend is en waar na de tocht nog gezellig kan worden nagepraat onder het genot van een hapje drankje en muziek;
  • volop parkeergelegenheid direct bij het complex en in de directe nabijheid (volg pijlen en instructies ter plekke).

 

Adres

’t SCHOOTSVELD
David Wijnveldtweg 4
7425 AC Deventer
+31(0)570-658600

Route

Komende uit de richting Apeldoorn of Almelo via de A1. Deze snelweg verlaten bij afrit 24 Deventer-Oost. Volg nu de weg langs het NS spoor.Bij “de Knoop”aangekomen volgt u de richting Bathmen.Na het passeren van Sportcentrum De Scheg, tegenover het tankstation Texaco voorsorteren(zie bordaanduiding Koninklijke UD 1875) richting VIJFHOEK. Het NS spoor over en bij rotonde rechts aanhouden. Bij volgende rotonde rechtsaf U volgt de weg langs sv Colmschate en komt dan uit bij Kon. UD

Contact

Voor-inschrijving:
http://www.ntfu.nl/Kalender/Inschrijven.aspx?id=47082

Organisatie toertocht:
WSV De Zwaluwen.

Reglementen

Sallands Beste Bulten is geen wedstrijd, maar een recreatieve toertocht. Elke deelnemer conformeert zich bij inschrijving aan onderstaand reglement. Wanneer de regels niet worden nageleefd door een/de deelnemer(s) kan de organisatie overgaan tot het nemen van maatregelen gericht op de veiligheid van de overige deelnemers en het evenement.

Slechts in overleg met de organisatie kan een startbewijs worden overgedragen aan iemand anders. De organisatie kan geen deelnemersbijdragen terugstorten.

Deelnemers gaan akkoord met het publiceren van foto’s en video’s gemaakt tijdens Sallands Beste Bulten.

Helm verplicht!
Tijdens je deelname aan de toertocht is het dragen van een fietshelm verplicht.

Ligstuur
Het is niet toegestaan gebruik te maken van een ligstuur. Het gebruik ondermijnt de veiligheid van jezelf en de overige deelnemers.

Mobiele telefoon
De ervaring leert dat het gebruik van de mobiele telefoon tijdens het fietsen vaak tot valpartijen leidt. We vragen je met klem tijdens het fietsen geen gebruik te maken van je mobiele telefoon.

Bevoorrading onderweg
Neem voldoende eten en drinken mee voor onderweg. De 50 km en 90 km tocht hebben elke een pauzepunt, terwijl de 130 km tocht twee pauzepunten heeft, gelijkmatig verspreid over de route.

Routes
De routes zijn volledig uitgepijld en staan op de fietspaden aangegeven. Deelnemers dienen gebruik te maken van de fietspaden (waar mogelijk) en zich aan alle normale verkeersregels te houden.