JEUGD

De jeugd heeft de toekomst..

“De jeugd heeft de toekomst”, en dat geldt ook bij WSV de Zwaluwen.

De jeugd in actie

Vanaf 6 jaar zijn jonge leden bij ons welkom om spelenderwijs wegwijs te worden met hun fiets. Dit kan zowel op een mountainbike, racefiets als cyclocrosser. Door middel van bijvoorbeeld tikkertje op de fiets wordt de techniek geoefend die later op de weg, of in het bos, goed van pas komt. Of tijdens de onderlinge wedstrijden die wij ook organiseren.

Die onderlinge wedstrijden zijn op hun beurt weer een mooie gelegenheid om kennis te maken met de wedstrijdsport, want ook hierin begeleiden wij de (jonge) renners. En wedstrijd rijden is een vak apart. Niet alleen de wedstrijd zelf, maar ook de voorbereiding. In welke categorie valt een renner? Welk verzet moet er op de racefiets? Kijk voor de antwoorden op deze vragen op de pagina Jeugd wedstrijden met praktische wedstrijdinformatie.

Maar voordat er wedstrijden gereden kunnen worden, moet er eerst getraind worden! Hiervoor zijn een aantal dingen noodzakelijk, namelijk:

– Fiets
– Helm
– Handschoentjes
– (Zonne)bril
– Fietskleding (passend bij de weersomstandigheden)

De helm en racefiets zijn verplicht. Bij een eerste kennismakingsles kun je een helm lenen, en wij hebben ook een aantal leenfietsen welke gebruikt kunnen worden tijdens de trainingen.

Op MTB..

traint de jeugd op het veld

Of.

in het bos..

Wintertraining


  • Oktober t/m april
  • Aansluiten bij MTB groep

Zomertraining


  • April t/m september
  • Dinsdagavond
  • 18.30 – 20.00 uur
  • Wielerbaan Borgele