ZAC Informatie

Categorieën

Vanaf de ZAC 2019 kan er gekozen worden voor een A en B-categorie. Als richtlijn hanteren we het volgende: A-categorie is voor de elite/belofte, amateurs en junioren. De B-categorie is voor de sportklasse, master categorieën, meiden/dames, nieuwelingen en de basislicentiehouders.

A-klasse: Elite/Beloften, Junioren, Amateurs
B-Klasse: Sportklasse, Masters categorieën, dames, nieuwelingen en basislicentiehouders.

De B-Klasse rijdt een eigen wedstrijd en start kort na de A-Klasse. Aansluiten bij het peloton/kopgroep van andere categorie is toegestaan. Echter, aanwijzingen van de jury dienen altijd te worden opgevolgd/zijn leidend. Na het afsprinten dient de B-categorie de baan te verlaten ivm een juiste werking van Mylaps.

Wedstrijdduur

A-klasse: 1:15 uur (circa 50 ronden)
B-klasse: 1 uur (circa 35 a 40 ronden)

Puntentelling en leiderstruien

De volgende puntentelling wordt voor zowel de A als B-klasse gehanteerd:
15.1, 12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 en de rest van de gestarte renners 1 punt

De A en B-klasse hebben beide een eigen leiderstrui gekoppeld aan een sponsor. De A-klasse wordt dit jaar door Stappenbelt gesponosord, de B-klasse door Helder Makelaars. Bij beschikbaarheid van een sponsor heeft de wedstrijdleiding per wedstrijd de mogelijkheid om premies te verdelen met tussensprints, hier is geen specifieke trui aan gekoppeld.

Mylaps

Er wordt gereden met Mylaps. Indien een renner niet over Mylaps beschikt dan kan hij/zij ter plaatse een Mylaps chip huren voor €2,50/per wedstrijd. Renners zonder Mylaps worden niet geklasseerd.

Inschrijven en betalen

Inschrijven voor de competitie kan via de webshop van de Zwaluwen (Klik hier voor de webshop). Renners die zich inschrijven voor de gehele competitie ontvangen een vast rugnummer. Kosten voor Zwaluwen leden bedragen €15,- (in ruil voor een keer helpen voor/na de wedstrijd), niet Zwaluwen leden betalen €25,- en Nieuwelingen rijden gratis mee (wel inschrijven via de webshop). Daginschrijving is ter plaatse mogelijk voor €5,-/wedstrijd.

Dag top 3

De top 3 van iedere week, per categorie én de dragers van beide leiderstruien vragen we om na afloop op de foto te gaan voor de borden van de sponsoren. Alle foto’s worden tegelijk gemaakt na het afsprinten van de A-categorie. De foto’s worden gepubliceerd op de Facebook pagina van de Zwaluwen. Door middel van het inschrijven voor de competitie via de webshop wordt hier toestemming voor gegeven.