ZAC Informatie

Categorieën

De ZAC wordt verreden in twee categorieën Als richtlijn hanteren we het volgende:

A-klasse: Elite/belofte, Junioren, Amateurs en Sportklasse
B-klasse: Masters categorieën, Dames, Nieuwelingen en Startlicentie.

Beide categorieën starten tegelijkertijd (19.00) en sprinten apart af. Na het afsprinten dient de B-klasse de baan te verlaten i.v.m. een juiste werking van Mylaps / niet hinderen van de A-klasse.

Wedstrijdduur

A-klasse: 1:15 uur (circa 50 ronden)
B-klasse: 1 uur (circa 35 a 40 ronden)

Puntentelling en leiderstruien

De volgende puntentelling wordt voor zowel de A als B-klasse gehanteerd:
15.1, 12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 en de rest van de gestarte renners 1 punt

De A en B-klasse hebben beide een eigen leiderstrui gekoppeld aan de hoofdsponsor (Stappenbelt).

Voor de puntentelling in de competitie doen alleen de renners mee die zich hebben ingeschreven voor de competitie en beschikken over Mylaps. Daginschrijvers doen niet mee voor de competitie, wel voor de daguitslag.

Mylaps

Er wordt gereden met Mylaps. Indien een renner niet over Mylaps beschikt/deze defect is dan kan hij/zij ter plaatse eenmalig een Mylaps chip lenen van de club. Deze chip kan niet structureel worden geleend/gehuurd, bij structureel gebruik dient een renner zelf voor een Mylaps chip te zorgen.

Inschrijven en betalen

Inschrijven en betalen voor de competitie kan via de KNWU website. Voor de competitie hoeven deelnemers zich maar eenmalig in te schrijven. Voor daginschrijving dienen renners zich vooraf in te schrijven. Bijschrijven/betalen op locatie is niet mogelijk.

Dag top 3

De top 3 van iedere week, per categorie én de dragers van beide leiderstruien vragen we om na afloop op de foto te gaan voor de borden van de sponsoren. Alle foto’s worden tegelijk gemaakt na het afsprinten van de A-categorie. De foto’s worden gepubliceerd op de Facebook pagina van de Zwaluwen. Door middel van het inschrijven voor de wedstrijd wordt hier toestemming voor gegeven.